Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

ÍGY SZERETTEK ŐK – Frici & Aranka viharos szerelme a Duna TV műsorán

A magyar költészet napja alkalmából, április 11-én mutatja be a Duna TV a Karinthy Frigyes és Böhm Aranka szerelmét feldolgozó játékfilmet. Bölkény Balázs (Karinthy Frigyes), Szakács Hajnalka (Böhm Aranka), Páder Petra (Kosztolányi Dezsőné Harmos Ilona), Hajdu Tibor (Kosztolányi Dezső) Film a szerelemről, szenvedélyről, barátságról és irodalomról a századelős Budapesten. Főbb helyszínei a nagykörúti New York […]

A magyar költészet napja alkalmából, április 11-én mutatja be a Duna TV a Karinthy Frigyes és Böhm Aranka szerelmét feldolgozó játékfilmet.

Bölkény Balázs (Karinthy Frigyes), Szakács Hajnalka (Böhm Aranka), Páder Petra (Kosztolányi Dezsőné Harmos Ilona), Hajdu Tibor (Kosztolányi Dezső)

Film a szerelemről, szenvedélyről, barátságról és irodalomról a századelős Budapesten. Főbb helyszínei a nagykörúti New York és a budai Hadik kávéház, ahol Aranka volt a „királynő” és Karinthy a „főisten”.

Aranka és Frici (Fotó: Sanzon Film)

Az önbizalom-hiányos, kicsapongó nő és a megfelelési kényszeres, állhatatos férfi közel két évtizeden át tartó viaskodását kísérhetjük figyelemmel az alkotásban, amely viharos házasságuk nehéz pillanatait állítja középpontba.

A valós eseményekre építő film forgatókönyvét Juhász Anna irodalmár ötlete alapján Vajda Anikó írta. A film rendezője Tóth Tamás, operatőre Szecsanov Martin, a producere az SZFE gyártásvezetője Csáky Attila.

Bölkény Balázs, Szakács Hajnalka, Juhász Anna, a film ötletgazdája és Csáky Attila, a film producere.

Az alkotók a televíziós premier előtt két nappal, április 9-én, szombaton ismét várják az érdeklődőket egy közönségtalálkozóval egybekötött vetítésre az Uránia Nemzeti Filmszínházba.

Jegyek – kedvezményes áron – elérhetők itt: https://urania.jegy.hu//program/frici-aranka-131626/810607

Karinthy és Kosztolányi (Fotó: Bodnár Patrícia, Index)

Televíziós premier: április 11., hétfő 21:35 h, Duna TV