Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Horváth János Antal forgatókönyve díjat nyert Zágrábban

A november 18-án zárult Zágrábi Film Fesztivál első forgatókönyvesek versenyében végzős filmdramaturg hallgatónk Horváth János Antal Impromtu című munkája bizonyult a legjobbnak.

A Zágrábi Film Fesztivál elsősorban fiatal filmeseknek nyújt bemutatkozási lehetőséget. A fesztivál ideje alatt zajló My First Script nevű forgatókönyv fejlesztő műhelyben idén is volt magyar résztvevő. A Srdjan Koljevic és Pjer Žalica bosnyák filmrendezők által vezetett workshopon idén Horváth János Antal forgatókönyvíró vett részt, aki Nagy Zoltán rendező társírója az Impromptu c. projektben, és el is nyerték a legjobb filmtervnek járó díjat, amely egy 7 napos filmfejlesztő workshopon való részvétel Londonban, a British Council támogatásával.

Az Impromptu alkotói idén nyáron már a wroclawi New Horizons filmfesztiválon is fejlesztették tervüket. A színházban is aktív Horváth jelenleg ötödéves az SZFE-n forgatókönyvíró szakon, míg Nagy Zoltán tavaly végzett Gothár Péter MA-osztályában, diplomafilmje (Enyhén sós) idén egyike volt a Magyar Filmhét jelöltjeinek. A Filmalap Inkubátor programjában tavaly kiválasztott Impromptu jövő nyáron fog leforogni, a Filmfabriq gyártásában.