Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Friss járványügyi előírások

A Színház- és Filmművészeti Egyetem a romló járványügyi adatok miatt megelőző intézkedéseket tesz az Egyetem épületeiben.Kedves Kollégák és Hallgatók! A 14/2021. (VI. 22.) sz. rektori-kancellári közös utasítással módosított a pandémia időszakában, valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának időszakában az otthoni munkavégzésről, az egyetemi épületek látogatásának szabályairól, valamint a jelenléti formában megtartott elméleti és gyakorlati képzések […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetem a romló járványügyi adatok miatt megelőző intézkedéseket tesz az Egyetem épületeiben.

Kedves Kollégák és Hallgatók!

A 14/2021. (VI. 22.) sz. rektori-kancellári közös utasítással módosított a pandémia időszakában, valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának időszakában az otthoni munkavégzésről, az egyetemi épületek látogatásának szabályairól, valamint a jelenléti formában megtartott elméleti és gyakorlati képzések rendjéről szóló 9/2021. (VI. 01.) sz. rektori-kancellári közös utasítás 5. pontjában foglalt felhatalmazás alapján – rektor úrral egyeztetve és vele egyetértésben – a járványhelyzet alakulására figyelemmel az alábbiak szerint határozom meg az irányadó járványügyi szabályokat:

1. Az épületekbe belépést érintő rendelkezések

2021. november 8. napjától az Egyetem épületeibe történő belépést megelőzően testhőmérséklet-ellenőrzés bevezetésére kerül sor. Az egyetemi épületek portáján a testhőmérséklet ellenőrzésnek mindenki köteles alávetni magát. Akinek a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja a 37°C-t, az Egyetem területére nem léphet be.

2. Maszkviselési szabályok

Az Egyetem alábbi épületeiben – 2021. november 8. napjától – az orrot és szájat teljes egészében elfedő maszk használata az ott tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező:

a) 1088 Budapest, Rákóczi u. 21.
b) 1088 Budapest, Szentkirályi u. 32/a.
c) 1016 Budapest, Mészáros u. 48.
d) 1088 Budapest, Vas u. 2/D.

A fentiekben megjelölt épületekben sem kell maszkot viselni az alábbi esetekben:
– étkezés közben, az étkezés ideje alatt;
– gyakorlati órák közben, amennyiben az óra jellege a maszkviselést nem teszi lehetővé;
– az érintett fizikai vagy egészségi állapota a maszk viselését nem teszi lehetővé;
– az osztályfőnök, vagy az oktató az adott óra vonatkozásában felmentést ad a maszkviselési szabályok alól.

Az Egyetem egyéb épületeiben az orrot és szájat teljes egészében elfedő maszk használata ajánlott.

3. Egyéb általános előírások

Aki önmagán vagy együtt élő családtagján a koronavírus fertőzés tipikus tüneteit észleli, ne induljon el munkahelyére vagy a képzése helyszínére, maradjon otthon és értesítse munkahelyi vezetőjét vagy hallgató esetén osztályvezető tanárát, illetve háziorvosát.

Az Egyetem egész területén fokozottan figyelni kell a higiéniás élőírások betartására, valamint törekedni kell a lehetőség szerinti 1,5 méteres távolságtartásra. A rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés továbbra is mindenki számára kötelező.
Kérem a kollégákat, hogy különösen hívják fel a figyelmét a jelenléti oktatásban résztvevő hallgatóknak, a fentiekben írt járványügyi intézkedések betartására és arra is, hogy a fertőzés ismert tüneteivel senki ne induljon el a képzésre, és értesítse oktatóját a távolmaradásáról.

Az oktatók figyeljenek oda a járványügyi megelőzés szabályaira, és tartassák be azokat. Amennyiben bármelyik hallgatón a fertőzés jeleit észlelik inkább függesszék fel a jelenléti oktatást, ezt jelezzék az intézetvezetőnek, és kérjék a fertőtlenítések elvégzését.

Vigyázzunk egymásra!