Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Felhívás a 2022-es Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre

Az SZFE 2022. november 18. (péntek) 10.00 órakor a Mészáros utcai oktatási épület tárgyalótermében tartja Tudományi Diákköri Konferenciáját (TDK), amelyre az egyetemi kurzusokon kívül készült műalkotásokkal és elméleti dolgozatokkal lehet jelentkezni. A pályázóktól munkájuk 10 perces (szükség esetén online is megtartható) bemutatóját várjuk, amelyet nyilvános megbeszélés és vita követ. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia az […]

Az SZFE 2022. november 18. (péntek) 10.00 órakor a Mészáros utcai oktatási épület tárgyalótermében tartja Tudományi Diákköri Konferenciáját (TDK), amelyre az egyetemi kurzusokon kívül készült műalkotásokkal és elméleti dolgozatokkal lehet jelentkezni. A pályázóktól munkájuk 10 perces (szükség esetén online is megtartható) bemutatóját várjuk, amelyet nyilvános megbeszélés és vita követ.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia az egyetemeken folyó hallgatói tudományos és művészeti tevékenység legrangosabb rendezvénye. Szeretnénk, ha minél több hallgatónk indulna a házi megmérettetésen, amely a legeredményesebben szereplők számára továbbjutást jelent a 2023 tavaszán megrendezendő országos konferenciára.

Jelentkezni lehet már elkészült vagy legalább 80%-os készültségben lévő tudományos munkával, illetve művészeti produkcióval (elsősorban művészetelméleti kutatással, tanulmánnyal, színházi, zenei, filmes, médiaalkotással). A kitöltött, aláírt és a pályázat rövid, 500-1000 karakteres leírását tartalmazó Jelentkezési lapot 2022. november 4. (péntek) 16.00 óráig kell elküldeni Timár András tanár úrnak a timar.andras@szfe.hu címre.

Az egyetemi TDK-konferencián bemutatott pályaművet, művészetelméleti dolgozatot vagy a műalkotást (illetve ha a mű nem elküldhető, mert színpadi előadás vagy festmény, akkor annak dokumentációját) szintén az előbb megadott e-mail címre kell elküldeni, illetve azzal megosztani. A pályaművek benyújtási határideje: 2022. november 11. (péntek) 16.00 óra.

Az egyetemi Tudományos Diákköri Konferencia időpontja és helyszíne:

2022. november 18. (péntek) 10.00 órakor a Mészáros utcai oktatási épület tárgyalótermében (1016 Budapest, Mészáros utca 48–54., II. emelet 2.11.)

A konferencián a jelentkezőktől tudományos vagy művészeti munkájuk maximum 10 perces bemutatóját várjuk (élőszóban és ppt segítségével). A bemutató tartalmazza a munka célkitűzését (koncepcióját), a megvalósítás módját (módszerét), a már elért és még várható eredmények bemutatását (művészeti alkotás esetén rövid részletet a kész vagy készülő műből).

A 10 perces bemutatót nyilvános megbeszélés, vita követi.

Az OTDK egyetemi konferenciája oktatóink, hallgatóink és doktoranduszaink számára nyilvános.

Az egyetemi TDK-zsűri által az országos konferenciára továbbjuttatott pályaművek végleges anyagának elkészítési és az országos rendszerbe történő feltöltési határideje: 2022. december 7. (szerda) 16.00 óra.

A TDK-ról és az OTDK-ról részletesen olvashatnak a „Tudnivalók a TDK-ról és az OTDK-ról” dokumentumban.

Dr. Balázs Géza, a zsűri elnöke

Dr. Stőhr Lóránt, TDK-felelős

Dr. Timár András, TDK-felelős

Letölthető dokumentumok: