Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Előkelő helyen az SZFE az egyetemek rangsorában

Az egyetemek toplistáján a Színház- és Filmművészeti Egyetem idén is előkelő helyen szerepel: a művészeti egyetemek között második helyezett, hiszen csak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előzi meg az összetett képzési rangsorban.

A művészeti egyetemek évről-évre egyre jobban teljesítenek a HVG által közzétett felsőoktatási toplistán. Az Oktatási Hivatal adatainak felhasználásával készített rangsorban a Színház- és Filmművészeti Egyetem idén is előkelő helyen szerepel: a művészeti egyetemek között második helyezett, hiszen csak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előzi meg az összetett képzési rangsorban. Az ország összes egyetemének listájában az SZFE a 20. helyet foglalja el.

A nappali képzésben részt vevő hallgatók kiválóságának listáján a 15. helyen szerepel – ebben az összevetésben az elsőhelyes jelentkezéseket, a felvett hallgatók pontátlagát és a nyelvvizsgával felvettek arányát veszik figyelembe.

A rangsor adatait tekintve fontos eredményünk, hogy az egyetemen minden tíz hallgatóra jut egy tudományos fokozattal rendelkező oktató, ami országos kitekintésben a 6. helyezést ért a HVG rangsorában. Az egyetem iránti egyre növekvő  érdeklődést az is bizonyítja, hogy a pénteki Nyílt nap legtöbb programjára egy nap alatt minden hely betelt.