Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Elhunyt Radnai Annamária

Fájó szívvel tudatjuk, hogy 55 éves korában elhunyt Radnai Annamária dramaturg, műfordító, egyetemünk Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének vezetője.

2019. június 28-án hosszan tartó betegség után, ötvenöt éves korában meghalt Radnai Annamária Jászai Mari-díjas színházi dramaturg, a színházművészet doktora, a budapesti Katona József Színház társulatának tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára, Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének vezetője. Radnai Annamária kivételesen termékeny munkásságát megszámlálhatatlan színházi előadás szövegkönyve őrzi, nagyszerű fordításait orosz és angol nyelvből a színházak rendszeresen játsszák. Szakmája mély elkötelezettjeként aktív, újító tagja és sok éven át elnöke volt a Színházi Dramaturgok Céhének. Dokumentum- és filmírói tevékenységét rangos filmes díjak sokaságával jutalmazták.
Játékos, kimeríthetetlen képzeletét, páratlan és eredeti humorát, világos, analitikus gondolkodását állította szolgálatba jelentős színház- és filmrendezők alkotó munkatársaként. Gazdag és szerteágazó életművet hagyott maga után.
Radnai Annamáriát férje, barátai, tanítványai, kollégái gyászolják, a Katona József Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem saját halottjának tekinti.

A Katona József Színházban vele/róla készült videóval búcsúzunk: