Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Egyetemünk hallgatói is indulnak a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Oscar-díjas operatőrről elnevezett filmfesztivált Szegeden. Az egyetemet Derzsi Mátyás (filmrendező művész MA) és Hámory Csaba (filmoperatőr művész MA) fogja képviselni Az Út végén című rövidfilmmel. Megkeresésünkre Hámory Csaba elmondta, hogy diplomafilmjével már a tavalyi évben is részt vett a fesztiválon, amit versenyen kívül mutatott be. Az idei film Az […]

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Oscar-díjas operatőrről elnevezett filmfesztivált Szegeden. Az egyetemet Derzsi Mátyás (filmrendező művész MA) és Hámory Csaba (filmoperatőr művész MA) fogja képviselni Az Út végén című rövidfilmmel.

Megkeresésünkre Hámory Csaba elmondta, hogy diplomafilmjével már a tavalyi évben is részt vett a fesztiválon, amit versenyen kívül mutatott be. Az idei film Az Út végén egy elmúlástörténet, amely egy idős vidéki férfi gyászáról szól, akinek továbbra is gondoskodnia kell a tanyán lévő állatokról, de a nap végén fontos döntésre jut.

Hallgatóinktól megtudhattuk, hogy az idei mezőny erősnek bizonyul, ezért mindenképp számottevő, hogy sikerült bekerülniük a fesztivál programjába. Hámory Csaba elmondta nyáron további két vizsgafilm forgatását tervezi, amelyeket Arri Alexa 65 típusú kamerával fog forgatni – a kamerát olyan világhírű filmeknél használtak többek között, mint a Bosszúállók és az Amerika Kapitány.

Film cím: Az Út végén
Rendező: Derzsi Mátyás
Operatőr: Hámory Csaba
Szereplők: Derzsi János, Tóth József, Kerekes János
Vetítés időpontja: május 27. 16:00 óra
Helyszín: Zsigmond Vilmos Filmfesztivál, Szeged, Belvárosi Mozi

További információ: https://zsigmondvilmosfilmfest.com/filmek/az-ut-vegen