Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Debrecenben táboroztak elsőéves hallgatóink

Augusztus 7. és 14. között elsőéves hallgatóink szakmai táborban vettek részt Debrecenben, ahol Dr. Puskás István, kulturális területért felelős alpolgármester és Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke fogadta és köszöntötte a résztvevőket a régi városháza épületében. Közel száz hallgató és több mint húsz oktató dolgozott együtt egy héten keresztül. A Színház- és Filmművészeti Egyetem, […]

Augusztus 7. és 14. között elsőéves hallgatóink szakmai táborban vettek részt Debrecenben, ahol Dr. Puskás István, kulturális területért felelős alpolgármester és Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke fogadta és köszöntötte a résztvevőket a régi városháza épületében.

Közel száz hallgató és több mint húsz oktató dolgozott együtt egy héten keresztül. A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Nyári Akadémiáján vendégül látta a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Kar színművész szakos elsőéves diákjait is.

A szakmai felkészítés mellett fontos célja volt a tábornak, hogy oktatóink és hallgatóink megismerkedhessenek egymással ezzel segítve a szeptemberben induló tanévet, gördülékeny oktatást.

Hallgatóink színes programokon keresztül fedezhették fel Debrecen városát, ismerkedhettek meg a kulturális életével, hagyományaival. Ellátogattak a Déri Múzeumba, a Református Kollégium Múzeumába és a Csokonai Színházba is. Számos szabadidős program is várta hallgatóinkat, kirándulást tettek a Hortobágyon és a nagy melegre tekintettel egy kellemes strandolással frissülhettek fel oktatóink és gólyáink, valamint részt vettek egy akusztikus esten is, ahol színpadra is léptek elsőseink. Az estéket közös zenéléssel, szórakozással töltötték újdonsült hallgatóink.

Szakmai előadást tartott a Nyári Akadémián többek között Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, Koltai Lajos, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező, érdemes művész, az SzFE újonnan induló filmrendező művész mesterképzés szakának osztályvezető tanára és Vidnyánszky Attila, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, a Színház-és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Nemzeti Színház igazgatója, valamint oktatóink is.

A tábor zárásaként hallgatóink megnézték a Csíksomlyói passiót, Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás próbáit, gólyáink megtekinthették a hét folyamán, ezzel is közelebb hozva őket a színházi világhoz és a szeptembertől rájuk váró feladatokhoz.

Elsőéveseinknek a nyár hátralévő részében jó pihenést kívánunk és szeptemberben várjuk őket!