Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Barcsai Bálint 035 című alkotása különdíjat kapott a 11. BuSho fesztiválon

A 11. alkalommal megrendezett BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon a Sziget Kft. által felajánlott vadonatúj különdíjat nyerte el Barcsai Bálint, egyetemünk filmdramaturg szakos hallgatója, 035 című munkájával, melyben egy magyar asztronauta nem kevesebbet tesz, mint elrepíti a magyar zászlót a Holdra. Barcsai Bálint egy hetet tölthet a jövő évi Szigeten két további stábtaggal és forgatási engedéllyel együtt.


 A szeptember 1-6. között tartott fesztivál versenyprogramjában csaknem 70 fikciós, kísérleti és animációs rövidfilmet mutattak be, melyek mintegy 28 országból érkeztek: az európai nagyok mellett olyan különleges helyekről, mint Azerbajdzsán, Bahrein, Kína, Irán, Málta vagy Tajvan. Az összes nevezéskor legtöbb filmet beküldő 3 ország (Spanyolország, Németország, Magyarország) képviseltette magát a legtöbb alkotással a versenyben is. Emellett további 40 nemzetközi és több mint 50 magyar kisfilmet tekinthettek meg a nézők versenyen kívül, az információs szekciók vetítésein. A központi helyszín, a budapesti Puskin mozi és az ismétlő vetítéseknek helyet adó Corvintető (Budapest Rooftop Cinema) mellett párhuzamosan zajlottak a vetítések Szolnokon, Sopronban, valamint a határon túl Nagyváradon, Érsekújváron és Ungváron. 

A fesztiválon több magyar siker is született. Több díjat is kapott Hörcher Gábor Ricsi és Hermán Árpád Ól című filmje. Bertóti Attila Mese című alkotása a legjobb animációs filmnek járó díjat nyerte el.