Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Bábosaink év végi sikerei és bemutatói

A 7óra7 2016-os negyvenes TOP listáján több olyan előadás is helyet kapott, melyben végzős bábhallgatóink érintettek.


Íme a lista:

A Budapest Bábszínházban játsszák A csillagszemű juhászt, melynek címszerepében Barna Zsombor látható, az előadást Markó Róbert rendezte.

Ugyancsak itt látható A kaukázusi krétakör című ifjúsági báb előadás Vidovszky György rendezésében Horváth Alexandrával, Horváth Márkkal és Tóth Mátyással.

Bartók Concertojára készített mozgásszínházi előadást az SZFE tanára, Horváth Csaba. A Forte Társulat tagjai mellett a produkcióban Csiby Gergely is közreműködik.

Néhány éve végzett hallgatónk, Kelemen Kristóf állította színpadra Miközben ezt a címet olvassák, mi magukról beszélünk címmel azt a dokumentumszínházi előadást, melyben az SZFE egykori és jelenlegi hallgatói mesélnek az egyetemi évekről és a pályakezdés nehézségeiről. A szereplők között van Horváth Alexandra és Horváth Márk.

Hatalmas sikerrel mutatta be a Vígszínház A Pál utcai fiúk című musicalt, Dés László zenéjével, Geszti Péter és Grecsó Krisztián szövegével. A Molnár Ferenc klasszikus regényéből született zenés színházi adaptációban Csiby Gergely játssza Richtert.

Decemberi premierek:

December 1-én mutatták be Kamondi Zoltán utolsó filmjét Halj már meg! címmel, amiben  az egyik főszerepet Pájer Alma alakítja.

December 3-án láthatta első ízben a közönség a győri Vaskakas Bábszínházban Markó-Valentyik Anna egyszemélyes tárgyanimációs betlehemes előadását, az Éneklő Betlehemet. A mű Jézus születésének történetét meséli el, több mint harminc népdal, egy cimbalom és konyhai eszközök segítségével, egy teafőzés alkalmával.

December 4-én a Mozsár Műhelyben debütált Csokonai Karnyónéja, Szilágyi Bálint rendezésében. A háromszereplős előadásban a tavaly diplomát kapott Feczesin Kristóf, a negyedéves Szántó Balázs és a végzős Barna Zsombor látható.

December 19-én az Ódry Színpadon tartották a premierjét a Darvasi László nagysikerű meséjéből készült A háromemeletes mesekönyv című egyszemélyes bábelőadásnak. Az SZFE és a zalaegerszegi Griff Bábszínház közös produkciójának szereplője Tóth Mátyás.