Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Az SZFE vezetőinek közleménye

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma december 21-i határozata megerősítette, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen jelenleg oktatás nem végezhető, ...


A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma december 21-i határozata megerősítette, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen jelenleg oktatás nem végezhető, az csak 2021. február 1-től, a szükséges feltételek fennállása esetén folytatható.

Az oktatás folytatását – lehetőség szerint – úgy kell megszervezni, hogy a tavaszi félév folyamán a 2020/21-es tanév őszi félévének tanulmányi követelményei is teljesíthetőek legyenek. Az SZFE vezetése ennek érdekében végzi munkáját és ehhez kéri minden egyetemi munkavállaló és a hallgatók együttműködését.

Az oktatás leállításáról szóló korábbi, novemberi fenntartói döntést az SZFE Hallgatói Önkormányzata a bíróságon megtámadta. A bíróság végzése nem arról szól, hogy a fenntartó döntése jogszerűtlen. A fenntartó és az SZFE vezetése megítélése alapján a jogi feltételek továbbra is, sőt, még határozottabban fennállnak az oktatás leállításáról.

A 2020. szeptemberétől zajlott jogszerűtlen épületblokád és az SZFE vezetőinek az épületből történt jogszerűtlen kizárása lehetetlenné tette az oktatást az egyetemen és azt is, hogy annak meglétét és az egyetem akkreditációjának megfelelő minőségét ellenőrizni lehetne. Az oktatás leállítása sajnos egyenes következménye volt az őszi jogszerűtlen cselekményeknek.