Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Az első magyar rövidfilm pitch fórum a Friss Húson

A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására a harmadik Friss Hús rövidfilm fesztiválon. A szervezők március 12-ig várják a pályázatokat.


A Friss Hús Nemzetközi rövidfilmfesztivál hamar a hazai fiatal filmesek egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát. A fesztiválon idén immár harmadik alkalommal mutatkozhatnak be a nagyközönség előtt magyar és nemzetközi rövidfilmesek március 25-29. között.

Idén első ízben szakmai programsorozatot is szerveznek a Friss Hús keretében – amelynek legfontosabb eleme az első magyar rövidfilm pitch fórum lesz. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására. A tervek szerint 10 filmtervet választanak ki, amelyeket rangos szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman).

A legjobb filmtervek díjazásban részesülnek, illetve részt vehetnek a Friss Hús, a Daazo és egyéb szakmai szervezetek inkubációs projektjében: a filmek előkészítését különböző partnereken keresztül szakmai tanácsokkal segítik. (Az inkubáció tervezett területei: forgatókönyv-fejlesztés, filmforgalmazás, fesztiváloztatás előkészítése, pénzügyi tanácsadás, kommunikációs tanácsadás.)

A szervezők várják a kérdéseket, illetve a pályázatokat az info@daazo.comemail-címre. 

Határidő: március 12.

Beküldendő anyagok:

Tervek: szinopszis

rendezői filmográfia

vizuális koncepció (moodboard)