Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

AZ ANYÁIM TÖRTÉNETE IS VERSENYEZ A 26. SZARAJEVÓI FILMFESZTIVÁLON

A 26. Szarajevó Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 14. és 21. között rendezik meg. A dokumentumfilmek versenyébe bejutott Dér Asia és Haragonics Sára első egész estés dokumentumfilmje, az Anyáim története című film is. A rendezőpáros közel 5 éven keresztül készítette a filmet, melynek egyik főszereplője Virág, volt parlamenti képviselő, aki belefáradt a számára kilátástalannak tűnő ellenzéki létbe, […]

A 26. Szarajevó Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 14. és 21. között rendezik meg. A dokumentumfilmek versenyébe bejutott Dér Asia és Haragonics Sára első egész estés dokumentumfilmje, az Anyáim története című film is.
A rendezőpáros közel 5 éven keresztül készítette a filmet, melynek egyik főszereplője Virág, volt parlamenti képviselő, aki belefáradt a számára kilátástalannak tűnő ellenzéki létbe, és otthagyta a politikai pályát. Zenész barátnőjével, Nórával úgy döntenek, hogy gyereket vállalnak, annak ellenére, hogy Magyarországon kifejezetten nehéz az azonos nemű pároknak családot alapítani.
Dér Asia és Haragonics Sára különleges érzékenységgel követi végig a várakozás intenzív időszakát, majd a családdá válás örömteli és küzdelmes mindennapjait. Míg Virág ösztönösen ráérez az anya-szerepre, Nóra nehezen találja a helyét a családban. Félelme, hogy Melisszának nincs szüksége két anyára, alapjaiban kérdőjelezi meg, amit addig önmagáról gondolt.
Az alkotás hazai premiere várhatóan 2021-ben lesz az HBO-n.
Szívből gratulálunk és drukkolunk!