Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

András Ferenc a Nemzet Művésze

Ebben az évben hat alkotó nyerte el a legrangosabb magyarországi művészeti elismerésnek számító Nemzet Művésze díjat. András Ferenc az SzFE rendező osztály osztályvezetője is díjazottak között szerepel. A Nemzet Művésze díj Bizottság 2021-ben Aknay János festőművésznek, András Ferenc filmrendezőnek, Maurer Dóra grafikus-festőművésznek, Reviczky Gábor színművésznek, Sapszon Ferenc karnagynak, zeneszerzőnek és Zádori Mária énekművésznek ítélte oda […]

Ebben az évben hat alkotó nyerte el a legrangosabb magyarországi művészeti elismerésnek számító Nemzet Művésze díjat. András Ferenc az SzFE rendező osztály osztályvezetője is díjazottak között szerepel.

A Nemzet Művésze díj Bizottság 2021-ben Aknay János festőművésznek, András Ferenc filmrendezőnek, Maurer Dóra grafikus-festőművésznek, Reviczky Gábor színművésznek, Sapszon Ferenc karnagynak, zeneszerzőnek és Zádori Mária énekművésznek ítélte oda az elismerést. A díjazottak a tavalyi év kitüntetettjeivel együtt vehettek át elismeréseiket pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban.

András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, az MMA rendes tagja.

Oktatónknak ezúton is szívből gratulálunk ehhez a rangos elismeréshez!

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Fotó: MTI