Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Szép alak csehországi sikere

Első nemzetközi díját gyűjtötte be május 4-én este Kis Hajni vizsgafilmje, a Szép alak. A korábban diák Oscarra is jelölt alkotás a csehországi Opava városában, az Opavský páv nemzetközi diákfilmfesztiválon aratott sikert.


A május 2-4. között, negyedik alkalommal megrendezett fesztiválon Kis Hajni mellett Nagy Zoltán Átváltozás, Kovács István Betonzaj és Badits Ákos Boglárka című filmjeivel képviselte magát egyetemünk.

A Szép alak nem az első sikere a cseh fesztiválon Kis Hajninak, ugyanis két évvel ezelőtt már díjazták itt, 2.em című alkotása nyerte meg a Legjobb Dokumentumfilm díját. Akkor egy videó üzenetet küldött, most azonban – Nyoszoli Ákos operatőr társaságában – személyesen vette át a díjat.

A Szép alak európai premierjére a németországi Regensburgban került sor idén márciusban, azóta további 17 nemzetközi fesztiválra kapott meghívást. Melbourne, Hong Kong, London, Kijev, Busan, Porto, Teherán, Connecticut – csak néhány állomás a sikeres fesztiválkörútból.

A Szép alak egy zárkózott, de gyermekien kíváncsi lelkű gimnáziumi takarítónőről (Egyed Brigitta) szól, aki beleszeret az egyik végzős diáklányba (Milovits Hanna). Szerelme a kezdetektől fogva reménytelen, de egy pillanatra mégis elhiszi, hogy ez lehetséges, és megpróbálja felvállalni érzéseit a lány előtt.

A 17 perces kisjátékfilm idehaza a tavalyi Filmhéten debütált, majd a Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválon és a BUSHO fesztiválon is szerepelt.

A 6×6-os évfolyamunk BA-alapszakát most Miklauzic Bence és Salamon András osztályában bejefező Kis Hajninak a Szép alak a másodéves vizsgafilmje volt. Hajni már elsőév során készített dokumentumfilmjével (2.em) is halmozta a sikereket, eddig összesen öt díjat nyert, többek között a luxemburgi CinEast közönségdíját. Hajni hamarosan kezdi diplomafilmjének forgatását.

A Szép alak operatőre Nyoszoli Ákos, forgatókönyvírója Kis Hajni és Daoud Dániel, vágója Gorácz Vanda, hangmérnöke Stark Ervin, gyártásvezetője Farkas Ádám volt. A látványtervező Nyitrai Anna volt, míg a zenét a hangmérnök osztályba járó Pongor András szerezte.

https://www.facebook.com/beautifulfigureshortfilm