Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Szél viszi versenyben a Verzión

Bartha Máté Szél viszi című filmjének premierje november 13-én lesz a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon (2019. november 12-17.) A film a fesztivál Diák- és elsőfilmes versenyében mutatkozik be. A film főszereplője egy fiatal lány, aki valahol a kietlen vidéken a lehetetlenre vállalkozik. Vivien, akit még gyerekkorában választottak el édesanyjától, élete nagy részében […]

Bartha Máté Szél viszi című filmjének premierje november 13-én lesz a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon (2019. november 12-17.) A film a fesztivál Diák- és elsőfilmes versenyében mutatkozik be.


A film főszereplője egy fiatal lány, aki valahol a kietlen vidéken a lehetetlenre vállalkozik. Vivien, akit még gyerekkorában választottak el édesanyjától, élete nagy részében egyik nevelőszülőtől a másikig sodródott; egyedüli támasza egy katonai ifjúsági közösség. Most, 18 évesen, a gyámság kötelezettségétől szabadulva úgy dönt, a saját lábára áll és megváltoztatja az életét. Rendes munkáról, és szerető partnerről álmodik és arról, hogy újra találkozik édesanyjával. De vajon elég erős-e ahhoz, hogy megváltoztassa sorsát?

Bartha Máté Budapesten elő és dolgozó fotográfus és dokumentumfilmes. Diplomáit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilm-rendező művész szakán szerezte Almási Tamás és Kékesi Attila osztályában. Legutóbbi, “Bajnok” című filmje a 2018-as BIDF-en szerzett különdíjat rövidfilm kategóriában, Kontakt című fotósorozatát pedig 2018-ban Capa-nagydíjjal, 2019-ben pedig a Louis Roederer Discovery Awarddal jutalmazták. A vetítés után közönségtalálkozó lesz a film alkotóival és főszereplőjével.

Rendező: Bartha Máté
Producer: Muhi András Pires, Horváth-Szabó Ágnes
Co-producer: Bosnyák Miklós
Vágó: Érdi Zsófi
Dramaturg: Daoud Dániel
Operatőr: Bartha Máté
Hang: Nagy Botond
Zene: Bartha Márk
Gyártó: ELF Pictures, University of Theatre and Film Arts Budapest (SZFE)