Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Rozgonyinét díjazták a Faludi Filmszemlén

Szeleczki Rozália Rozgonyiné című filmje nyerte el a Legjobb Egyetemi Filmnek járó díjat, valamint a Diákzsűri és az Ökumenikus zsűri díját is a 22. Nemzetközi Faludi Filmszemlén (2019. november 27-30., Budapest). A fesztivál idei mottója a “Hívás” volt. A filmes zsűrit Almási Tamás, Kassay Réka, Lázár Kovács Ákos, Karl Markovics és Ujj Mészáros Károly alkották, […]

Szeleczki Rozália Rozgonyiné című filmje nyerte el a Legjobb Egyetemi Filmnek járó díjat, valamint a Diákzsűri és az Ökumenikus zsűri díját is a 22. Nemzetközi Faludi Filmszemlén (2019. november 27-30., Budapest).

A fesztivál idei mottója a “Hívás” volt. A filmes zsűrit Almási Tamás, Kassay Réka, Lázár Kovács Ákos, Karl Markovics és Ujj Mészáros Károly alkották, míg az idén először összeálló ökumenikus zsűriben Kókay-Nagy Tímea, Magali Van Reeth és Varsányi Ferenc dolgozott. Az ökumenikus zsűri indoklásában kiemelte a mű humorát és a színvonalas rendezői munkát.

A film Arany János Rozgonyiné című balladájának mai adaptációja. A középkori Rozgonyiné, aki férje oldalán a háborúba ment, nem csak a csatát nyerte meg, de megmentette férje és a király életét is. De valóban lehetséges, hogy egy nő férfiként helytálljon, és továbbra is vonzó maradjon, mint feleség? A modern történetben a huszonéves Juli és Bence házasodni készülnek. Miután Bence egy ártatlannak tűnő megjegyzést tesz arra, hogy Juli nem képes megállni a helyét a férfiak között, a lány Bence legénybúcsúztatóján köt ki. Ha kapcsolatuk túl is éli ezt az éjszakát, utána semmi sem lesz a régi.

A film stábja:
Főszereplők: Törőcsik Franciska, Gondor László
Operatőr: Podányi Dániel
Forgatókönyv: Dobány Péter
Vágó: Kovács Domonkos
Hangmester: Mészáros Gábor
Gyártásvezető: Marity Bianka
Látványtervező: Bobor Ági , Gelsi Zoltán
További szereplők: Lazók Mátyás, Georgita Máté Dezső, Baki Dániel, Laboda Kornél, Vándor Ádám, Korom Anna, Pokorny Lia, Nagy Lili