Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Provincia Sao Pauloban

Kárpáti György Mór, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója Provincia című diplomafilmje az augusztus 21-29. között megrendezett 25. Sao Paulo Nemzetközi Rövidfilm fesztiválon versenyez.


Kárpáti György Mór rendező szakos hallgatónk diplomafilmje meghívást kapott a brazil fesztiválra, Dél-Amerika nagy múltra visszatekintő filmes seregszemléjére. A 25. alkalommal megrendezett fesztiválon a berlini fal leomlásának 25. évfordulóját is ünneplik.

Kárpáti György Mór Provincia című diplomafilmjének operatőre Hartung Dávid, vágója Duszka Péter Gábor. A film producerei Bosnyák Miklós (SZFE) és Lovas Nándor (Mirage Film Studio). A film a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Mirage Film Studio koprodukciójában készült, a Magyar Nemzeti Filmalap gyártási támogatásával és a CineFlow Digital közreműködésével.

A Sao Paulo Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált 1989 óta rendezik. A Provincia idén a májusi cannes-i filmfesztiválon, a világ filmfőiskolásainak legjobbjait felvonultató Cinéfondation szekció válogatásában, valamint augusztusban a 20. Szarajevói Filmfesztiválon is részt vett.