Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A legmodernebb eszközökkel készülhetnek az SZFE hallgatói

A napjainkban használatos legprofibb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetbe. Novák Emil általános megbízott rektorhelyettes közbenjárásával sikerült a német ARRI Rental filmipari eszközöket gyártó céggel támogatási megállapodást kötnie a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek. Sára Balázs, az SZFE – Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezetője elmondta, a […]

A napjainkban használatos legprofibb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetbe. Novák Emil általános megbízott rektorhelyettes közbenjárásával sikerült a német ARRI Rental filmipari eszközöket gyártó céggel támogatási megállapodást kötnie a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek.

Sára Balázs, az SZFE – Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezetője elmondta, a most érkezett szállítmány lehetővé teszi, hogy a napjainkban használt legprofibb filmkészítési eszközökön gyakorolhassanak az SZFE hallgatói. Sára Balázs kiemelte, ARRI Alexa kamera, ARRI Zeiss Ultra Prime és Angenieux Zoom objektívekkel érkezett az Intézethez. Továbbá, megkapták az ARRI Skypanel led derítők, softbox-al, ARRI ledes spotlámpákat, valamint az ARRI HMI spotlámpákat is. Hamarosan leszállítja a német cég azt a 2 db ARRI Orbitert, ami jelenleg a legkorszerűbb világítási eszköz, és annyira új gyártmány, hogy emiatt még néhány napot várni kell rá. A gyakorlati oktatást segítik még a Panther Magnum Dolly és Panther sínek is.

Novák Emil rektorhelyettes hangsúlyozta, büszke arra, hogy a németországi ARRI Rental cég, Közép-Európa legnagyobb filmkészítéshez használt eszköz gyártója támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.

Mint ismert a Színház- és Filmművészeti Egyetem történetének legjelentősebb fejlesztési programjának első lépéseként februártól új intézetnevekkel és megújult, modern helyszínekkel várjuk a hallgatókat és oktatókat. Február 25-től a minisztérium engedélyezte, hogy a koronavírus szabályok szigorú betartása mellett néhány egyetemen megkezdhető a jelenléti gyakorlati oktatást. Az SZFE hallgatói már az új és korszerű eszközökkel sajátíthatják el a filmgyártást.

Színház- és Filmművészeti Egyetem