Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Forbes Európa legígéretesebb harminc alatti emberei közé választotta S. Takács Andrást, az On the spot társrendezőjét, szerkesztőjét

S. Takács András 2009-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem televízió rendező szakán Rangos Katalin növendékeként. Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!


Az amerikai Forbes magazin minden évben közzéteszi listáját a legsikeresebb 30 év alatti fiatalokról, de idén először jelentette meg a 30 alattiak európai sikerlistáját. Tíz kategóriába sorolták azokat a fiatalokat, akikre máris érdemes odafigyelni Európában. S. Takács András, az Ont he Spot című dokumentumfilm-sorozat rendező-producere a média kategóriában került be a legjobb 30 közé. S. Takács feleségével, Cseke Eszterrel közösen készíti – jelenleg a Duna Tv számára – a műsort, melyet 2014-ben Pulitzer-emlékdíjjal tüntették ki, az 50. Chicagói Filmfesztivál televíziós versenyében Arany Érmet kapott, legjobb külföldi rövidfilmként pedig megnyerte az Amerikai Dokumentumfilm Fesztivált.

A Forbes magazin már korábban felfigyelt az alkotópárosra, a legismertebb élő magyarokról szóló toplistáján, amelyet külföldi újságírók állítottak össze a legbefolyásosabb magyar sikertörténetekről, Cseke Eszter és S. Takács András a magyar sajtó egyedüli képviselői, közvetlenül Rubik Ernő, Szabó István és Kertész Imre után a rangsorban.

Az On the Spot stábja az évek során megjárta a francia idegenlégiót, szír menekülttáborokat, bemutatták afrikai törzsek társadalmát és kultúráját, de a bejárt országok száma – valamint az elnyert díjaké is – hosszan sorolható.