Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Fiam, Iulian nyerte a Filmtettfeszt fődíját

Ugron Réka Fiam, Iulian című filmje nyerte a 19. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle (2019. október 2—6.) Filmgalopp fődíját. A fesztivál szervezői idén ötödik alkalommal hirdették meg a Filmgalopp elnevezésű filmes programot, melynek keretében idén hat erdélyi alkotó dokumentumfilmje versenyzett az NMHH Médiatanácsa által felajánlott egymillió forintos fődíjért. Az elismerést elnyerő Fiam, Iulian főszereplője egy […]

Ugron Réka Fiam, Iulian című filmje nyerte a 19. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle (2019. október 2—6.) Filmgalopp fődíját.

A fesztivál szervezői idén ötödik alkalommal hirdették meg a Filmgalopp elnevezésű filmes programot, melynek keretében idén hat erdélyi alkotó dokumentumfilmje versenyzett az NMHH Médiatanácsa által felajánlott egymillió forintos fődíjért.

Az elismerést elnyerő Fiam, Iulian főszereplője egy dobrogea-i faluban élő nő, akinek legnagyobb fájdalma, hogy válása után fia is elhidegült tőle. Némiképp támaszt nyújt neki egy hozzá hasonlóan magányos barátnője, akivel egy szép nap különleges utazást tesz a tengerhez.

Ugron Réka az SZFE dokumentumfilm-rendező művész szak hallgatójaként készítette a filmet, osztályvezetői Almási Tamás és Kékesi Attila voltak. A fesztivál szakmai zsűrijében Báron György filmesztéta, Lévai Balázs rendező, producer és Csuja László rendező szerepelt.

A rendezvény közönsége a versenyprogramon kívül láthatta többek között Szilágyi Zsófia Egy nap, Szőcs Petra Déva és Pálfi György Az Úr hangja című filmjét is.