Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A drámainstruktorok belakták az új Nemzeti Táncszínház tereit

Húsvét előtt a Nemzeti Táncszínház új, impozáns épületében zárult a másodéves drámainstruktor(drámajátékos) osztály és a Táncé a szó! program együttműködésének első fázisa.

Diákjaink összesen három gimnazista osztálynak tartottak felkészítő és feldolgozó foglalkozást Góbi Rita Röptében – mikromozgások felnagyítva című szóló előadásához kapcsolódva. Az előadás után három csoportban, interaktív formában, a fiatal nézők személyes gondolatait előhívva, mozgásos játékokkal keresték viszonyukat a produkcióhoz.

Drámainstruktorainknak izgalmas terep a színház határterületein tevékenykedni, jelenlétük pedig új színt vitt a Nemzeti Táncszínház életébe. Németh Katalin, a projekt egyik vezetője így fogalmazott: „Varázslatos, ahogy az előadást néző diákok beveszik az épületet, és aktív viszonyba kerülnek az előadással. Jó látni, hogy a látottakra akcióban reflektálhatnak. Ez most valami új és friss volt…”

A drámainstruktorok hamarosan ismét megjelennek a Táncszínházban: legközelebb május 12-én, az első és másodévesekből Szemessy Kinga vezetésével megalakult Tánc-Színház-Nevelés módszertani kutatócsoport által szervezett konferencián és workshop bemutatón vesznek részt.

 További részletek a májusi eseményről: https://www.facebook.com/events/590753451334069/