Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

MEGJELENT ONLINE AZ URÁNIA FOLYÓIRAT

Már online formában is megtekinthető az Uránia Interdiszciplináris Folyóirat, a Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan alapított tudományos kiadványa. A Folyóirat megtekinthető az alábbi weboldalon: https://urania.szfe.hu/ Az Uránia címmel szemeszterenként megjelenő, lektorált, szabad hozzáférésű interdiszciplináris folyóirat alapításával elérkezett az ideje, hogy oktatóink – más egyetemekhez hasonlóan – saját publikációs felületen is közzétehessék művészeti-tudományos közleményeiket. A kiadvány […]

Már online formában is megtekinthető az Uránia Interdiszciplináris Folyóirat, a Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan alapított tudományos kiadványa.

A Folyóirat megtekinthető az alábbi weboldalon: https://urania.szfe.hu/

Az Uránia címmel szemeszterenként megjelenő, lektorált, szabad hozzáférésű interdiszciplináris folyóirat alapításával elérkezett az ideje, hogy oktatóink – más egyetemekhez hasonlóan – saját publikációs felületen is közzétehessék művészeti-tudományos közleményeiket. A kiadvány angol nyelvű mutációja lehetővé teszi a szerzők számára, hogy nemzetközi színtéren is bemutatkozzanak – mondta Antal Zsolt főszerkesztő, egyetemi docens, a Németh Antal Drámaelméleti Intézet vezetője.


A főszerkesztő elmondása szerint a színház-mozgókép-média tematikára fókuszáló kiadvány átfogja az egyetem által oktatott művészeti-tudományos és szakmai területeket. A névválasztásban szerepet játszott az egyetem évszázados hagyományában számontartott, reprezentatív főépület, az Uránia, amelyben a 19. század végén kapott helyet az Uránia Tudományos Színház, a későbbi Uránia Filmszínház és a magyar színművészeti képzés.

A Folyóirat 2022 januári bemutatójának vágatlan felvétele: