Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Magyar diplomafilm a cannes-i fesztivál válogatásában

Rudolf Olivér FONICA M-120 című diplomafilmjét meghívta a cannes-i fesztivál Cinéfondation programja. A világ legnagyobb presztízsű filmes seregszemléje évről évre izgalmas válogatást mutat be a legfiatalabb generáció munkáiból. (A képen Rudolf Olivér, Fotó: Ágoston Mirabella) A 24 perces Fonica M-120 című alkotás Rudolf Olivér 2020-ban készült diplomafilmje. Rudolf Olivér a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6×6 osztályának […]

Rudolf Olivér FONICA M-120 című diplomafilmjét meghívta a cannes-i fesztivál Cinéfondation programja. A világ legnagyobb presztízsű filmes seregszemléje évről évre izgalmas válogatást mutat be a legfiatalabb generáció munkáiból. (A képen Rudolf Olivér, Fotó: Ágoston Mirabella)

A 24 perces Fonica M-120 című alkotás Rudolf Olivér 2020-ban készült diplomafilmje. Rudolf Olivér a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6×6 osztályának hallgatójaként végzett 2019-ben. A film főhőse Áron, egy 10 éves, magányos kisfiú, aki az anyjával él egy ócska szálló egyik szobájában. A felnőttek között téblábolva egy különös világot épít fel magának, aminek főbb szereplői az apja, egy dal és egy zenegép. Egy nap új vendég érkezik a szállóba és teljesen felforgatja Áron életét. A fiúnak döntenie

„Egy kisfiú emlékfoszlányaiból felépülő világról, az ahhoz való ragaszkodásról és az első szerelemről szerettem volna filmet csinálni.” – nyilatkozta Rudolf Olivér.

A forgatókönyvet a rendező, Kocsányi András és Kungl Zsigmond közösen jegyzi, a főszerepet a 10 éves Kovács Kristóf amatőrszínész játssza, a további szerepekben Keresztes Tamás, Kunert Mici és Botos Éva látható. A Fonica M-120 operatőre Podányi Dániel volt.